Prajitura cu aluat fraged si branza de vaci

de gaby_duceag in Prajituri, 14 Noi 2010 | 39114 vizualizari

 

o reteta preluata de la Laura Laurentiu, cu cateva modificari . Multumesc mult Laura, ne-a placut foarte mult!

 

INGREDIENTE

Blat
  • 350 grame faina
  • 100 gr untura
  • un ou
  • un praf de sare
  • 150 gr zahar
  • zahar vanilat
  • o lingurita praf copt
  • apa rece (eu am pus cam 7-8 linguri pentru ca am "scapat" o idee mai multa faina)
Crema de branza
  • 1 kg branza vaci
  • 4 linguri pline smantana
  • 3-4 linguri amidon alimentar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 250-300 grame zahar
  • un varf cutit sare
  • 4 galbenusuri
  • coaja rasa lamaie
Bezea
  • 4 albusuri
  • 5 linguri zahar
  • putina sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu aluat fraged si branza de vaci:

Blatul.

Intr-un bol am amestecat bine untura cu faina, zaharul, praful de copt si sarea pana am obtinut un amestec nisipos. Am adaugat oul si am omogenizat dupa care am pus putin cate putin , apa.

Va rezulta un aluat ferm, nelipicios pe care l-am introdus la rece pentru 30 min.

Crema de branza

Amestecati bine toate ingredientele.

Puteti adauga si stafide(copiilor mei nu le plac asa ca eu nu am pus

Scoateti bila de aluat de la frigider, o intindeti cu un sucitor pe blatul de lucru si o transferati intr-o tava in care ati pus hartie pentru copt.

Turnati deasupra amestecul de branza si introduceti in cuptorul preincazit , pentru aproximativ 20-25 minute la foc mediu.

Scoateti tava de la cuptor (branza trebuie sa fie "legata" bine ) si adaugati , peste, bezeaua obtinuta din mixarea albusurilor cu zaharul (intai mixati albusul cu sare apoi adaugati cate o lingura zahar, mixand dupa fiecare)

Intindeti uniform si introduceti din nou la cuptor, de data aceasta pe treapta superioara, la foc mic, pentru 15 minute; pana ce bezeaua e frumos rumenita.

 

 

SURSA

TIPS-URI

1

cand s-a racit prajiturica mea, s-au format peste bezea mici bilute caramelizate; probabil din vina zaharului, dar arata super :)) nici sa fi vrut nu as fi obtinut asa aspect. copiii mi-au zis c-am pus bilute:)).

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu aluat fraged si branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

RuxyRux 1

30.07.2011, 14:27

Da o reteta perfecta...singura mea problema cred ca iti imaginezi ca ar fi untura...ma gandesc sa pun unt...arata senzational...multumesc Gabytza dulce

Bya Ralu 1

09.05.2013, 23:50

hmmm ce am gasit aici

Valclaudia 1

06.06.2013, 05:44

grozava prajiturica asta!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Trio cu mere si crema in doua culori